Lytt til teksten
a a a

Snarveier

Skolerute

Se skoledager og feriedager for de videregående skolene i Østfold.

Opplæringsloven

Skolebruksplan for de videregående skolene

Krafttak for læring

Plan for å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Utskriftsvennlig versjon

Fredrik er årets lærling

19 år gamle Fredrik Hansen har "alltid" visst at han vil bli kokk. Nå er han kåret til "Årets lærling" i Østfold.

Fredrik-Hansen---årets-lærling-2017_480.jpg

- Dette var utrolig artig og veldig overraskende, sier Fredrik Hansen. 

19-åringen fra Askim gikk ut fra Mysen videregående skole på kokkelinja i 2016, og har siden august 2016 jobbet som lærling i kokkefaget på kurs - og konferansesenteret på Borregaard hovedgård. 

Nå kan han titulere seg med den gjeve prisen "Årets lærling/lærekandidat 2017". Avgjørelsen ble offentliggjort i Yrkesopplæringsnemnda 1. februar. 

Imponerer arbeidsgiver

For Hansen har rukket å gjøre et svært godt inntrykk på arbeidsgiveren i lærlingtiden. 

- Fredrik er en hardtarbeidende blid gutt. Han er veldig faglig interessert, og gjør en stor innsats på vårt kjøkken hver dag. Han konkurrerte både i Østfoldmesterskapet og i NM i fjor. Han ble Østfoldmester på nytt i 2017, og konkurrerer i østlandsmesterskap og NM også i 2018.Han har lagt ned store mengder trening i forbindelse med disse konkurransene, Imponerende! Fredrik er en gutt som alle på Borregaard hovedgård setter stor pris på, het det blant annet i begrunnelsen fra arbeidsgiver. 

Ordene varmer for Fredrik Hansen, og forteller at han trives svært godt på hovedgården.  

Han er heller ikke i tvil om at han har havnet på riktig hylle når han har valgt å satse på kokkefaget. 

- Jeg har egentlig hatt lyst til å bli kokk helt siden jeg var liten. Jeg har alltid vært glad i å lage mat. Nå har jeg fått enda mer motivasjon, smiler han. 

– Utmerket seg spesielt

Fylkets lærebedrifter har vært invitert til å nominere kandidater til kåringen av Østfolds "beste" lærling eller lærekandidat. Ved fristens utløp hadde hele 35 forslag kommet inn, fordelt på 33 lærlinger og 2 lærekandidater i 18 ulike fag.

Juryen har bestått av opplæringskomiteens leder Elin Tvete, NHO Østfold-direktør Roald Guldbransen og LOs distriktssekretær i Østfold Ulf Lervik, som har hatt den krevende oppgaven med å velge en vinnerkandidat. 

Og også de har latt seg imponere av hvordan Fredrik Hansen har arbeidet i lærlingetiden sin. 

- Det var svært mange gode kandidater, men Fredrik utmerket seg spesielt, blant annet gjennom deltagelse i flere mesterskap. sier Lervik.

Fagjuryen skryter også av Hansens arbeidsgiver Orkla. 

- Bedriften Borregaard Hovedgård - som eies av Orkla - er en god opplæringsbedrift med gode tradisjoner for å tilrettelegge for fag- og yrkesopplæring og tar årlig inn lærling i kokkefag, sier NHOs Roald Guldbransen som også er leder for Yrkesopplæringsnemnda. 

Selve prisutdelingen finner sted på fylkestingets møte 15. februar 2018.


Sist endret: 05.02.2018