Lytt til teksten

Snarveier

Skolerute

Se skoledager og feriedager for de videregående skolene i Østfold.

Søke videregående opplæring

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass som lærling.

Skolebruksplan for de videregående skolene

Krafttak for læring

Plan for å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Fabelaktig formidler

Merete Henden Kronholm, norsklærer ved Mysen videregående skole, ble mandag 11. desember hedret med prisen for "Fabelaktig formidling" fra Kopinor, og danket med det ut kolleger fra hele landet. Dermed er det slått fast at landets beste formidler i norskundervisningen kommer fra Østfold.

meretehendenkronholm_480.jpg

Det er ikke bare fagre ord som følger med en slik språkpris, på kjøpet kommer også en sjekk på 150.000 kroner. Pluss stor ståhei i skolens kantine, med rektor- og jurytale, blomster, fagre ord og gratulasjoner fra både personale og elever.

– At vi har en lærer som hevder seg i en konkurranse der lærere fra hele landet er nominert, synes vi er helt fabelaktig, sier rektor Brynjard Rønningen ved Mysen vgs.

Prisen, som i år er deles ut for fjerde gang, går til  " kandidater blant norsklærere i skolen, som inspirerer og motiverer sine omgivelser har utvist kreativitet og pedagogiske evner alene og sammen med andre gjennom sin innsats har vært med på å utvikle faget".

Den som altså havnet øverst på denne pallen i år var Merete Henden Kronholm, som ble foreslått av sine kolleger Trine Foyn og Jannicke Boug.

– Da vi foreslo henne, visste vi at hun kom til å vinne. Hun er enestående, både i lærergjerningen, engasjementet og viljen til å få folk til å skrive, sier de to.

– Alle skal med

Og prismottakeren selv? Hun strålte og ivret i kapp med seg selv. Oppskriften?

– Jeg er nok ekstremt opptatt av å få med alle i undervisningen. Det er fortsatt helt uvirkelig at jeg skulle få denne prisen, Jeg er både ydmyk og beæret, men føler jo at dette også skyldes en god slump flaks, sier Merete Henden Kronholm.

Det spørs om juryen (som besto av Karianne Skovholt (Landslaget for norskundervisning, LNU), Erling Barlindhaug (KS), Ann Britt K. Berlin (Utdanningsforbundet), Tore Mydland (Norsk Pedagogisk Dataforening) og Hege Lunde (Kopinor) er enig med henne i det siste. Jurybegrunnelsen sier noe helt annet.

Les stort intervju med prisvinnende Merete på Fabelaktig formidlings nettsider

Om Kopinor

Kopinor er en organisasjon av opphavsmenn og utgivere i til sammen 22 medlemsorganisasjoner.

Kopinor forhandler og inngår avtaler om kopiering og annen bruk av åndsverk i skoleverket, universiteter og høgskoler, statlig og kommunal administrasjon, kirker og trossamfunn og store deler av organisasjons- og næringslivet. De fleste avtalene omfatter både fotokopiering og digital kopiering.

Sist endret: 12.12.2017