Lytt til teksten
a a a

Snarveier

Skolerute

Se skoledager og feriedager for de videregående skolene i Østfold.

Søke videregående opplæring

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass som lærling.

Skolebruksplan for de videregående skolene

Krafttak for læring

Plan for å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Utskriftsvennlig versjon

Engasjerte kronprinsparet

– Det er utrolig inspirerende å få være med på gruppearbeid som dette på Glemmen videregående skole. Jeg er stolt over å være med, og det er veldig mye fin ungdom her i Østfold!

mettemaritglemmen.jpg

Kronprinsesse Mette-Marit var som man skjønner svært begeistret over den drøye timen hun og Kronprinsen hadde sammen med Glemmen-elever og UngInvest AIB onsdag.

Finne egne styrker

På timeplanen sto gruppearbeid for å finne positive sider i hverandre, og bistå med å stake ut framtiden. Metoden som kalles "Styrkebasert læring" handler om å framelske styrker (naturlig nok), og å forsterke dem for å gi trygghet i læringssituasjonen.

– Elever som er trygge, lærer mer, og på Glemmen virker det som om det er et veldig godt skolemiljø. Det er viktig, sier Kronprinsessen.


På turne

UngInvest AIB fra Buskerud fylkeskommune har i flere år samarbeidet med Kronprinsparets fond. Glemmen er først ute i Østfold, og dette var bakgrunnen for det celebre besøket tirsdag.

– Dette har vært veldig spennende å være med på, og denne måten å coache ungdom på, har jeg tro på. Dette er noe jeg synes vi burde gjøre mer av — det er et godt verktøy i arbeidet mot frafall i videregående skole, sier fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.


Hun deltok i seansen sammen med elever og personale på Glemmen — og et Kronprinspar.


Sist endret: 31.08.2017