Lytt til teksten
a a a

Snarveier

Skolerute

Se skoledager og feriedager for de videregående skolene i Østfold.

Søke videregående opplæring

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass som lærling.

Skolebruksplan for de videregående skolene

Krafttak for læring

Plan for å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Utskriftsvennlig versjon

Caverion kåret til årets lærebedrift

Juryen var enig. Caverion avd. Askim har ikke bare høy andel av lærlinger, men også svært god kvalitet på lærlingene de utdanner. Firmaet fortjener dermed tittelen "Årets lærebedrift" i Østfold. Det synes avdelingssjef Ole Martin Nielsen er stor stas.

OleMartinNielsen
- Dette er moro, og man bli jo litt stolt. Her i Caverion tar vi lærlinger på alvor. Det er tross alt utdanningen til unge mennesker vi snakker om, sier Ole Martin Nielsen ved Caverion Norge avd. Askim.

 

Bedriften, som for øvrig er 80-års jubilant i år, er den første som får prisen "Årets lærebedrift". Firmaet er landsdekkende, og avdelingen i Askim har cirka 60 ansatte.

- Gjennom opprettelsen av denne prisen ønsker vi å fremheve de bedriftene som gjør en god innsats innen fagopplæring. Bedriftene er svært viktige i utdanningen av lærlingene, og vi ønsker flere gode lærebedrifter, sier leder av fylkeskommunens opplæringskomite Elin Tvete.  

Mange gode kandidater

Da fristen var ute hadde 19 forslag på lærebedrifter kommet inn. Disse ble vurdert av en jury bestående av medlemmer fra Yrkesopplæringsnemnda. Det var mange gode kandidater, men Caverion Askim skilte seg ut.
 
Bedriften har en lang historie med inntak av lærlinger og er blant de bedriftene som har høyest andel lærlinger i forhold til antall ansatte. Ledelsen har lagt stor vekt på at lærlinger er en viktig ressurs for bedriften, og har rekruttert flere av sine nåværende ansatte blant disse.

Artikkelen fortsetter under bildet.
caverion_laerlinger_420
Foto: Signe M. Dons

Deler av juryens begrunnelse

"Caverion Askim skiller seg ut ved at de ikke bare har en høy andel av lærlinger, men som det forekommer i forslaget så utmerket selskapet seg når det gjelder kvaliteten på lærlingene de utdanner. Deres lærlinger får ofte BESTÅTT MEGET GODT. Bedriften er en av over 50 avdelinger i Norge og har blitt kåret til den mest lønnsomme og beste avdelingen flere ganger.
De har vært lærebedrift med et høyt antall lærlinger i en årrekke og har et godt partssamarbeid om dette mellom tillitsvalgte og ledelsen. "

Dermed er Caverion i Askim den første i Østfold som kan smykke seg med tittelen "Årets lærebedrift".

Om Caverion Norge

Caverion er en teknisk totalentreprenør som tilbyr tjenester og tekniske fagområder som dekker alle behov gjennom hele livssyklusen for bygg og industri, både innen prosjekt og service. I Norge har Caverion totalt 2 600 medarbeidere, fordelt på 50 lokasjoner rundt omkring i landet. I Europa har Caverion-konsernet ca. 17 000 medarbeidere fordelt på 12 land.

Se Caverions nettside for lærlinger


Sist endret: 26.04.2017