Lytt til teksten
a a a

Snarveier

Skolerute

Se skoledager og feriedager for de videregående skolene i Østfold.

Søke videregående opplæring

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass som lærling.

Skolebruksplan for de videregående skolene

Krafttak for læring

Plan for å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

Utskriftsvennlig versjon

Strålende fornøyd med jobbintervjuet

En rekke unge østfoldinger har onsdag tatt et langt steg nærmere framtidig jobb. En av dem er 18 år gamle Pål S. Berntsen.

Pål S. Berntsen og varehussjef Ole Johan Utklev fra Coop Obs bygg

Han var en av mange som gjorde en svært god innsats på Østfolds største jobbintervju. Det var fjerde gang arrangementet, i regi av Østfold fylkeskommune, fant sted på Inspiria i Sarpsborg. 

- En fin samtale

Og det er altså ikke usannsynlig at du treffer på 18-åringen Pål S.Berntsen, som til daglig går på Mysen videregående skole, på et byggvareutsalg nær deg i framtiden.
- Deg vil vi gjerne ta en ny prat med, sier nemlig varehussjef Ole Johan Utklev fra Coop Obs Bygg i Sarpsborg, idet han avslutter samtalen med Berntsen.
Utklev tror 18-åringen fra Hærland vil egne seg godt innenfor salgsfaget.
- Han gjorde et veldig godt inntrykk. Han er en åpen og glad gutt. Når man skal jobbe med salg er det veldig gode egenskaper å ha. Så vi tar gjerne en prat med Pål igjen, sier varehussjefen.
Og det er Berntsen selvfølgelig svært godt fornøyd.
- Ja, jeg syns det gikk veldig fint. Jeg ble svært godt tatt i mot. Vi hadde en veldig god samtale, smiler han. 
Før han går videre til neste jobbintervju. Det er viktig å undersøke flere muligheter.

Speed-dating

For slik er det på fylkets største jobbintervju. Rundt 900 unge østfoldinger blir bedt om å bruke minuttene klokt. Totalt har rundt 90 bedrifter vært klare til å ta intervjue potensielle arbeidstakere som ønsker lærlingeplass. Møtene mellom bedriftene og elevene blir arrangert som såkalte SpeedDater - i form av jobbintervjuer - hvor bedrifter får møte aktuelle kandidater direkte.

420FOLKET

Man får med andre ord begrenset tid til å gjøre inntrykk på en framtidig arbeidsgiver. Både private og offentlige aktører innenfor en stort mangfold av bransjer er på plass.

Les også: Stor interesse for Østfold største jobbintervju

- En nyttig dag

En annen som håper han har gjort godt inntrykk er Magnus Fjerbæk fra Larkollen. 18-åringen går anleggsteknikk ved Tomb videregående skole. Han håper å få lærlingeplass innenfor bygg- og anleggsbransjen.

Han er fornøyd da han etter tre effektive timer går på bussen tilbake til skolen.

- Jeg syns det gikk fint. Jeg har hatt to jobbintervjuer, og syns jeg fikk bra respons. Så jeg håper jeg hører fra dem igjen. I tillegg har jeg fått snakket med mange firma utenom intervjusituasjonen. Så dette har vært en fin og nyttig dag, sier han.

Håper å få framtidige kolleger

Fra Glemmen Videregående skole stiller Amalie Martine Pettersen (18) og Henriette Solberg Christensen (17) godt forberedt med nyskrevne CVer til jobbintervju med Fredrikstad kommune. 
- Vi bor i Fredrikstad, og da vil vi gjerne jobbe her også, sier de.  

420Fredrikstad-

Og akkurat det er Jeanette Martinsen i Smertulja barnehage i Fredrikstad kommune glad for å høre.   
- Vi håper jo å finne framtidige kolleger her. Dette er også en god sjanse for oss til å vise fram det vi har å by på i kommunen vår, sier  hun.

Gode tilbakemeldinger

Koordinator for Østfolds største jobbintervju Katrine Gustavsen i opplæringsavdelingen til Østfold fylkeskommune er svært fornøyd med gjennomføringen av dagen.
- Jeg er imponert over godt forberedt elevene stiller til intervjuet. Dette har vært et veldig godt arrangement som vi har fått positive tilbakemeldinger på fra både bedrifter og elever, sier hun.

420Katrine

Leder for Opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune Elin Tvete er enig. 
- Det som er veldig bra med dette arrangementet er at det er veldig konkret. Tiden fra du går inn på Inspiria til du går ut kan utgjøre en stor forskjell for mange. Så er det ikke slik at alle som ønsker får lærlingplass her i dag. Men alle har sjansen til å et jobbintervju, og det er en verdifull erfaring i seg selv, sier Tvete.Sist endret: 27.03.2017